(最終更新日:2023-06-12 11:41:12)
  イトウ ショウゴ
  伊藤 章悟
   所属   千里金蘭大学  栄養学部 栄養学科
   職種   助手
■ 学歴
1. 2018/04~2021/03 甲子園大学 栄養学研究科 基礎栄養学 博士課程修了 博士(栄養学)(栄養学)
2. 2016/04~2018/03 甲子園大学 栄養学研究科 修士課程修了 修士(栄養学)
3. 2012/04~2016/03 甲子園大学 栄養学部 栄養学科 卒業 学士
■ 資格・免許
1. 2016/09 管理栄養士免許
■ 著書・論文歴
1. 論文  Soy isoflavone daidzein protects Neuro2a cells from NO stress via activation of AMPK-PGC1α pathway followed by mitochondrial enhancement 「Pharma Nutrition」 Volume 24  (共著) 2023/06
2. 論文  大豆由来リン脂質による認知症予防の可能性 日本食品安全協会会誌 Volume 15, No 4 p.212-218 15(No 4),212-218頁 (共著) 2020/11
3. 論文  Protective effects of nicotinamide mononucleotide against oxidativestress-induced PC12 cell death via mitochondrial enhancement 「Pharma Nutrition」 Volume 11  (共著) 2020/03
4. 論文  Cordyceps militaris improvesthe survival of Dahl salt-sensitive hypertensive rats possibly via influences of mitochondria and autophagy functions 「Heliyon」 Volume 3, Issue 11  (共著) 2017/11
■ 所属学会
1. 2017/09~ 日本農芸化学会
2. 2017/08~2023/03 日本生化学会
3. 2016/07~ Society for Neuroscience(北米神経科学会)
■ 学会発表
1. 2020/03 Soy isoflavone daidzein protects Neuro2a cells from oxidative stress via AMPK and mitochondrial enhancement(日本農芸化学大会2020)
2. 2019/10 Soy isoflavone daidzein but not genistein protectsNeuro2a cells from oxidative stress via AMPK and mitochondrial enhancement(Society for Neuroscience- Neuroscience 2019 (北米神経科学大会))
3. 2018/11 Protective effects of NMN against oxidative stress induced PC12 cell death via mitochondrial enhancement(Society for Neuroscience- Neuroscience 2018 (北米神経科学大会))
4. 2018/03 NMN(ニコチンアミドモノヌクレオチド)のPC12細胞におけるミトコンドリア機能亢進を介した酸化ストレスからの細胞保護効果(日本農芸化学大会2018)
5. 2017/12 NMNのPC12細胞に おけるミトコンドリア機能 亢進を介した酸化ストレス からの細胞保護効果(第90回  日本生化学大会)
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■ メールアドレス
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