NAGAHAMA Takahiko
   Department   Notre Dame Seishin University  Department of Foods and Human Nutrition, Faculty of Human Life Sciences
   Graduate Scool  Research Course in Food Science and Nutrition Masater's Courese, Graduate Scool of Human Life Sciences
   Graduate Scool  Research Course in Comprehensive Human Life Sciences Doctoral Courese, Graduate Scool of Human Life Sciences
   Notre Dame Seishin University  , Institute for Research of Christian Culture
   Position   Professor
Language English
Publication Date 2006
Type Scholarly Book
Invitation Invited paper
Title Yeast Biodiversity in Freshwater, Marine and Deep-Sea Environments. In Biodiversity and Ecophysiology of Yeasts, Eds., C. Rosa and G. Peter. (平成18年) Springer-Verlag Berlin Heidelberg.
Contribution Type Single Work
Journal TypeAnother Country
Details [査読なし総説、主著。水環境における酵母の生物多様性に関する最近20年の進捗と、深海に生息する酵母類の分布に関する総説。深海底から採取された深海堆積物や、チューブワーム、シロウリガイなどの底生動物から分離された酵母の分布、さらに重金属耐性や産生酵素などの様々な能力にも注目して報告した。深海から見出された酵母は多くが新種であり、これらは新たな生物資源としても期待されている。著者:Nagahama, T.。執筆ページpp.241-262。]