NAGAHAMA Takahiko
Department Notre Dame Seishin University Department of Foods and Human Nutrition, Faculty of Human Life Sciences Graduate Scool Research Course in Food Science and Nutrition Masater's Courese, Graduate Scool of Human Life Sciences Graduate Scool Research Course in Comprehensive Human Life Sciences Doctoral Courese, Graduate Scool of Human Life Sciences Notre Dame Seishin University , Institute for Research of Christian Culture Position Professor |
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Language | English |
Publication Date | 2006 |
Type | Scholarly Book |
Invitation | Invited paper |
Title | Yeast Biodiversity in Freshwater, Marine and Deep-Sea Environments. In Biodiversity and Ecophysiology of Yeasts, Eds., C. Rosa and G. Peter. (平成18年) Springer-Verlag Berlin Heidelberg. |
Contribution Type | Single Work |
Journal Type | Another Country |
Details | [査読なし総説、主著。水環境における酵母の生物多様性に関する最近20年の進捗と、深海に生息する酵母類の分布に関する総説。深海底から採取された深海堆積物や、チューブワーム、シロウリガイなどの底生動物から分離された酵母の分布、さらに重金属耐性や産生酵素などの様々な能力にも注目して報告した。深海から見出された酵母は多くが新種であり、これらは新たな生物資源としても期待されている。著者:Nagahama, T.。執筆ページpp.241-262。] |