アオキ ユウジ   Yuji.AOKI
青木 雄次

  • 所属   松本大学大学院  健康科学研究科 健康科学専攻
  •    松本大学  人間健康学部 健康栄養学科
  • 職種   教授
言語種別 英語
発行・発表の年月 2019/08
形態種別 研究論文
招待論文 招待あり
標題 Effects of decreasing the amount of cooked white rice stepwise using agar on postprandial blood glucose levels in Japanese patients with type 2 diabetes
執筆形態 単著
掲載誌名 Clinical Research in Diabetes and Endocrinology
掲載区分国外
出版社・発行元 Asclepius
巻・号・頁 2(1),pp.1-4
総ページ数 4
担当範囲 all
著者・共著者 Yuji Aoki
概要 Changesin postprandial blood glucose levels wre observed while decreasing the amount of cooked white rice of breakfast stepwise. The decrease in its amount by about 70% substantially suppressed postprandial hyperglycemia. Together with the literature, decreasing the amount of cooked white rice would be effective and feasible for Japanese people to restrict carbohudrates. To decrease a large amount of white rice, rice gruel with agar may be useful, especially for obese patients with type 2 diabetes.

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